Klimaatplafonds

De hoogste standaard in goed geklimatiseerde ruimtes

Solid Air Climate Ceilings heeft samen met de partners onbegrensde mogelijkheden als het gaat om het ontwerp van het klimaatplafond. Solid Air is niet gebonden aan een leverancier of product zodat opdrachtgevers oneindig kunnen variëren in samenstelling. Naast integratie in de standaard systemen, zoals een bandraster- of een cassettesysteem, kan het metaal plafondsysteem worden toegepast in o.a. plafondeilanden, een ‘trapezium’ en/of ‘gewelfd’ plafond. Ook combinaties met andere plafondtypes geven nieuwe mogelijkheden als het gaat om kleur, materiaal en kostenaspecten.

Werking van klimaatplafonds

Hét kenmerk van klimaatplafonds is dat koeling en verwarming van ruimtes geschiedt door middel van een watersysteem dat is aangebracht in metalen plafondplaten, terwijl de aan- en afvoer van lucht via in het plafond geïntegreerde roosters plaatsvindt. Het voordeel van dit systeem ten opzichte van alle andere klimaatsystemen, is dat het verwarmen, koelen én luchtverversen op één plek plaatsvindt. Op deze manier hoeven er geen andere elementen, zoals radiatoren of airconditioners te worden geplaatst.

Bovendien wordt er bij het gebruik van klimaatplafonds minder energie gebruikt dan bij andere klimatiseringssystemen. Belangrijker nog is dat een klimaatplafond verkoeling in een ruimte brengt zonder overdadige luchtbeweging, ofwel: tocht te veroorzaken. Daarnaast creëert een klimaatplafond thermische behaaglijkheid, omdat koelen van boven veel prettiger is dan koelen van beneden. Waarom? Een mens functioneert het beste met een koel hoofd en met warme voeten. Is dat omgekeerd, dus een warm hoofd en koude voeten, dan ervaart men dat als onbehaaglijk.

De voordelen van klimaatplafonds

  • Verwarmen, koelen en luchtverversing in één
  • Altijd een behaaglijk en gelijkmatige temperatuur zonder overdadige luchtbeweging (tocht)
  • Lage energiekosten en onderhoudsvrij systeem
  • Lange levensduur (minimaal 20 jaar)
  • Positieve invloed op duurzaamheidscertificeringen,  zoals BREEAM