The Olympic In Amsterdam

Op een cultuurhistorisch bijzondere locatie aan het Stadionplein in Amsterdam herontwikkelt Peak Development voor vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest de twee voormalige Citroëngebouwen, in 1931 en 1962 ontworpen door architect Jan Wils. ‘The Olympic Amsterdam’ is een herontwikkeling van twee voormalige Citroëngebouwen. The Olympic biedt vanaf eind 2018 ruim 25.000 m² werk en recreatiefuncties, met een focus op sport, cultuur, innovatie, duurzame mobiliteit en media. Van Galen Klimaattechniek is verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties, volgens de BREEAM-NL ‘Good’ certificeringscriteria.

Het Noordgebouw, dat voortaan The Olympic 1962 heet en onderdak zal bieden aan o.a. sportmerk Under Armour, horecaondernemer NENI en mid-market private equity-fonds Parcom, wordt geklimatiseerd middels luchtbehandeling, vloerverwarming en -vloerkoeling, aangevuld met klimaatplafonds. Voor het opvangen van de koudeval van de ramen zijn ca. 225 stuks vrijhangende inductie units (type OKNV) van Solid Air langs de gevel geplaatst. De inductie units zijn uitgevoerd in blanke lak, passend bij de industriele look van het gebouw, waarbij de installaties zichtbaar blijven.

The Olympic In Amsterdam

Plaats Amsterdam Netherlands
Type gebouw Verzamelgebouw
Type werk Renovatie
Gebruiker Diverse retailers
Project adviseur Techniplan
Installateur Van Galen Klimaattechniek BV
Opgeleverd 2018
Adres Stadionplein 24
1076 CM Amsterdam
Nederland
Producten
Producten gebruikt in dit project:
Geïnteresseerd in de beste oplossingen voor uw organisatie?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Offerte aanvragen

Na het klikken op de button komt u in uw eigen emailbox waar u uw offerte aanvraag (inclusief bijlagen) direct kunt sturen naar offertes@nijburg.com.

Vraag offerte aan