Solid Air met haar inductie units grootste speler op Nederlandse markt

Solid Air klimaatplafonds

- 10 april 2018

Met ruim 68% marktaandeel* is Solid Air de grootste speler op de Nederlandse markt als het gaat om de productgroep Inductie Units. Vanaf 2000 heeft Solid Air een unieke, geheel eigen range aan inductie units ontwikkeld die in Nederland tot de top behoren met betrekking tot kwaliteit, diversiteit en verkochte aantallen. Door een innovatieve R&D afdeling, moderne productiefaciliteiten en eigen testruimte is Solid Air in staat om naast een standaardprogramma mee te denken met de opdrachtgevers en maatwerk te leveren. Of het nu gaat om afwijkende formaten, verschillende kleurstellingen of 1,2,3 of 4-zijdig uitblazend? Solid Air helpt u graag verder. Dit geldt voor zowel nieuwbouw- als voor renovatieprojecten.

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat oude, bestaande gebouwen worden gerenoveerd tot moderne gebouwen, waar hoge eisen worden gesteld aan het binnenklimaat. Inductie units geven een behaaglijke en gezonde leef- en werkomgeving, hoge energie efficiency, minimale onderhoudskosten en uitgebreide architectonische mogelijkheden. Kenmerk van ontwerpen met convector systemen is een minimaal ruimtebeslag in het gebouw. Daarom worden inductie units in moderne/gemoderniseerde gebouwen steeds vaker toegepast voor ventilatie en klimaatbeheersing.

Project: Strijp-T

Gebouw TQ is met ruim 40.000 m2 vloeroppervlak het grootste gebouw van het ontwikkelgebied Strijp-T te Eindhoven. De voormalige Philips fabriek wordt gerenoveerd tot kantoorpand dat ruimte biedt voor verschillende innovatieve bedrijven die samen een community vormen.

Solid Air levert de komende twee jaren, in opdracht van Van Hout Adviseurs en Installateurs, circa 1.000 inductie units type OKNV. De vrijhangende inductie unit OKNV is een actieve hoge capaciteit inductie unit en wordt toegepast in gebouwen waar geen verlaagde plafonds worden toegepast. Door het fraaie vleugelvormige design wordt dit type inductie units vaak toegepast bij projecten waarbij er sprake is van veel zichtwerk.

Gepatenteerd extravent nozzle systeem

Door de uitgebreide range aan inductie units is er voor vele gebouwtypen een goede oplossing beschikbaar. Het gepatenteerde extravent nozzle systeem geeft een inductie unit extra flexibiliteit ten aanzien van te voeren luchthoeveelheden, zonder kans op ongewenst geluid. Dit geeft de ontwerper volledige vrijheid over de inrichting van een verdiepingsvloer en optimale flexibiliteit ten aanzien van de gebruiksfunctie!

Eurovent certificering

Solid Air is deelnemer aan het Eurovent certificeringsprogramma voor inductie units. De producten zijn onder nummer 09.11.431 gecertificeerd. Deelname aan het programma geeft u als klant een grote mate van zekerheid en betrouwbaarheid als het gaat om de inductie units van Solid Air.

SA-Select: selectieprogramma voor inductie units

Voor de juiste keuze van inductie units hebben wij voor u een selectieprogramma ontwikkeld, genaamd SA-Select. De selectietool SA-Select maakt het voor u mogelijk om snel, eenvoudig en met de meest up-to-date informatie uw producten te selecteren en om uw specifieke projecten te beheren.

*Bron: Eurovent Marketing Intelligence 2017

Geïnteresseerd in de beste oplossingen voor uw organisatie?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Offerte aanvragen

Na het klikken op de button komt u in uw eigen emailbox waar u uw offerte aanvraag (inclusief bijlagen) direct kunt sturen naar offertes@nijburg.com.

Vraag offerte aan