Modulaire plafondeilanden

Het klimaateiland model K-ESA kan modulair worden opgebouwd en combineert verschillende functies in één, fraai vormgegeven systeem: akoestische absorptie, koelen en verwarmen, ventilatie en verlichting.

Het klimaatplafondeiland wordt opgebouwd uit geperforeerde stalen plafondelementen en met centrale, blinde strook. De geperforeerde elementen worden voorzien van een watercircuit uit koper of kunststofleiding, dat met behulp van warmteoverdrachtsprofielen op de plafondelementen worden vastgezet. Regelkleppen verzorgen de toevoer van de juiste hoeveelheid warm- of koelwater zodat de gewenste temperatuur in de ruimte wordt bereikt. Dankzij het ontbreken van mechanisch bewegende delen en/of ventilatoren etc. bieden klimaatplafonds een prettig binnenklimaat en optimaal comfort (klasse A).

Het K-ESA klimaateiland is 1.300 mm breed en daarmee ideaal voor toepassing in gebouwen met een stramienmaat van 1.800 mm. Standaard leverbare lengten zijn 2.000 mm, 2.500 mm, 3.000 mm, 3.500 mm en 4.000 mm.

Werking

Door het aanbrengen van akoestische pakketten uit minerale wol, geseald in zwarte PE-folie, zorgt voor een goede geluidabsorptie waarmee reflecties van geluid worden gedempt en een prettige akoestiek in de ruimte ontstaat. Primaire ventilatielucht wordt via een luchtkanaal aan de bovenzijde over de lengte van het eiland ingeblazen, waardoor de lucht met lage snelheid, gelijkmatig in de ruimte wordt gevoerd. Daarmee biedt de K-ESA een hoog comfortniveau en gaat geen oppervlak verloren qua activering, zodat 100% van het eilandoppervlak beschikbaar is voor koelen en verwarmen.

Meer weten?

Download de productdocumentatie

Integraties

In de centrale technische strook kunnen LED-armaturen, maar ook speakers, sensoren en andere elektronische componenten worden ondergebracht. Deze worden stekkerklaar gemonteerd en blijven vanaf de onderzijde van het eiland bereikbaar voor service & onderhoud.