Hybride klimaatplafondeilanden

Het hybride klimaatplafondeiland H-ESA combineert het beste van twee werelden: een klimaatplafondeiland met geïntegreerde inductie unit. Dankzij dubbele activatie, aan zowel de onderkant (zichtzijde) als de bovenkant, biedt de H-ESA het grootst leverbare vermogen voor zowel koelen als verwarmen in de markt. Zo hebben ze 30% meer vermogen dan traditionele klimaatplafondeilanden. Ondanks het grote vermogen vraagt het hybride klimaatplafondeiland slechts 170 mm vrije hoogte, waardoor de eilanden ook zeer goed toepasbaar zijn in lagere ruimten.

De klimaatplafondeilanden worden in onze fabriek in Sappemeer geproduceerd en volledig samengesteld geleverd. Op locatie kunnen de eilanden snel en efficiënt worden gemonteerd en aangesloten, zodat relatief weinig tijd op locatie benodigd is voor montage.

Werking

De primaire lucht wordt via een centraal kanaal met nozzles ingeblazen, waarbij lucht uit de ruimte wordt aangezogen en door de centrale geperforeerde strook naar de bovenkant van het eiland wordt gevoerd. Daar wordt de ruimtelucht gemengd met de primaire lucht en gelijkmatig over de bovenkant van het eiland ingeblazen. Doordat de lucht over het eiland stroomt wordt de lucht gekoeld/verwarmd en met een klein temperatuurverschil in de ruimte gebracht, zodat een optimaal comfort is gegarandeerd.

De centrale technische strook biedt ruimte aan bijvoorbeeld verlichting, speakers en ruimtesensoren, waardoor in het H-ESA klimaatplafondeiland vele functies kunnen worden ondergebracht.

Meer weten?

Download de productdocumentatie

De voordelen van de HESA

  • Best presterende hybride klimaatplafondeiland op de Nederlandse markt.
  • 30% meer vermogen dan traditionele klimaatplafondeilanden.
  • Dè oplossing voor renovatieprojecten waar een geringe inbouwhoogte beschikbaar is.
  • Complete ontzorging van bestekfase tot oplevering.
  • Volledige integratie van componenten als verlichting, audio en aanwezigheidssensoren.
  • Hoogste comfortklasse.
  • Ventileren, koelen en verwarmen in één.