Inductie units
Het beste van water en lucht gecombineerd

Inductie units combineren de grote voordelen van water en lucht. Lucht draagt zorg voor de ventilatiebehoefte en water dient als efficiënt transportmedium voor koude en of warmte. Sleutelwoorden zijn hierbij: behaaglijke en gezonde leef- en werkomgeving, hoge energie efficiency, compacte ruimtebehoefte, minimale onderhoudskosten en uitgebreide architectonische mogelijkheden. Daarom worden in moderne gebouwen inductie units steeds vaker toegepast voor ventilatie en klimaatbeheersing. Door de uitgebreide range aan inductie units is voor vele gebouwtypen een goede oplossing beschikbaar.

Solid Air Climate Solutions heeft een uitgebreid assortiment Eurovent gecertificeerde inductie units. Elke inductie unit wordt in onze eigen fabriek  geproduceerd en kan eventueel aangepast worden aan elk functioneel ontwerp en geleverd worden en vele kleuren en materialen. Combinatie met verlichting, de zogenaamde combi-koelconvector, combineert 2 functionaliteiten met elkaar en vermindert de montage uren. De productspecialisten van Solid Air beoordelen graag het ontwerp met de opdrachtgever en adviseren bij de selectie. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van speciale selectieprogramma’s, in combinatie met het luchttechnisch ontwerp.

De kracht van Solid Air inductie units:

  • Snelle levering door eigen fabricage
  • Flexibele maatvoering en capaciteitsontwerp, ideaal voor renovatieprojecten
  • Uitgebreid en specifiek assortiment voor oa. utiliteit, zorg en hotel

Inductie units hebben een breed toepassings- en vermogensspectrum. Ze zijn inzetbaar voor kantoren, ziekenhuizen, hotels, scholen en winkels. Er zijn standaard oplossingen voor hoge plafonds,  lage plafonds en voor ruimtes zonder verlaagd plafond. Solid Air levert een uitgebreide range van comfort inductie units, hoge capaciteits inductie units, vrijhangende inductie units en bulkhead units. Daarnaast kunnen voor speciale architectonische ontwerpen klantspecifieke oplossingen ontwikkeld en geproduceerd worden.

Inductie units hebben de volgende functies:

  • Ventileren
  • Koelen
  • Verwarmen

De ventilatielucht / primaire lucht heeft 2 functies:

  • Verzorgen van de luchtkwaliteit door ventilatie / verversing
  • Bijdragen aan het basisconditionering van de ruimte

Inductie units zijn opgebouwd uit een plaatstalen drukkamer en uitblaaskanalen en een koper / aluminium warmtewisselaar. Ventilatielucht (primaire lucht) wordt ingebracht in de drukkamer (plenumruimte), en daar gelijkmatig verdeeld. Via nozzle openingen wordt de ventilatielucht met verhoogde snelheid in de uitblaaskanalen geblazen. Door deze verhoogde snelheid wordt lucht boven de warmtewisselaar geïnduceerd, en daardoor meegezogen. Deze meegezogen lucht creëert op haar beurt een onderdruk, waardoor ruimtelucht (secundaire lucht) wordt getransporteerd door het aanzuigrooster naar de warmtewisselaar. De ruimtelucht wordt door contact met de ribben van de warmtewisselaar gekoeld of verwarmd.

Via de uitblaaskanalen wordt de toevoerlucht (tertiaire lucht) de ruimte ingebracht. Deze toevoerlucht bestaat dus uit ventilatielucht, en de gekoelde of verwarmde secundaire lucht. De hoeveelheid secundaire lucht is doorgaans een factor 3 tot 5 van de ventilatielucht. De toevoerlucht wordt langs het plafond de ruimte ingeblazen.

In de ruimte brengt de toevoerlucht op haar beurt de aanwezige lucht in beweging en worden deze gemengd. 

Voor de juiste keuze van inductie units hebben wij voor u een selectieprogramma gemaakt: SA-Select

SA select bezoeken

Voor meer informatie stellen wij een aantal downloads beschikbaar. U opent deze door te klikken op onderstaande links:

Geïnteresseerd in de beste oplossingen voor uw organisatie?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Offerte aanvragen

Na het klikken op de button komt u in uw eigen emailbox waar u uw offerte aanvraag (inclusief bijlagen) direct kunt sturen naar offertes@nijburg.com.

Vraag offerte aan