Onze werkwijze

Solid Air Climate Ceilings is onderdeel van de Nijburg Industry Group. De verschillende divisies bedienen allemaal hun eigen markten en kunnen altijd een beroep doen op de kennis van één van de zusterbedrijven. Voor opdrachtgevers is naast hoogwaardige producten en kennis juist ook deze one-stop-visie vaak de reden om met Nijburg Industry Group in zee te gaan. Het van A tot Z ontzorgen van de opdrachtgever staat hoog in het vaandel en bij voorkeur zitten wij al bij het opstarten van een project aan tafel om samen met architect, ingenieursbureau en opdrachtgever mee te denken en oplossingen te bieden voor een optimaal binnenklimaat voor dát specifieke project. Door haar eigen R&D, productiefaciliteiten en eigen testruimte is Nijburg Industry Group in staat om kwalitatief hoogwaardig maatwerk te leveren.

Knowhow, innovatie, duurzaamheid en een hoge servicegraad zijn belangrijke toegevoegde waarden die Nijburg Industry Group meegeeft aan haar producten.

Planning en calculatie

Binnen Solid Air werken wij per project met een vast team met voor u vaste aanspreekpartners.

Alles staat of valt met een goede calculatie! Bij het goed calculeren van klimaatplafonds is het belangrijk dat dit wordt uitgevoerd door specialisten, die beschikken over ervaring en brede kennis van plafondsystemen aangevuld met deskundigheid op het gebied van klimatisering. De calculatieafdeling helpt bij al uw vragen op technisch- en begrotingsgebied. Uw aanvraag en uw wensen vertalen wij tot een projectbegroting volgens de geldende bestekeisen.

 

 

Engineering

Solid Air Climate Ceilings heeft hoog gekwalificeerd personeel in dienst voor het engineeren, inregelen en analyseren van klimaatplafonds. Wij kunnen deze informatie voor u combineren met het ontwerp en daarmee een passend advies geven. Bij elk project ontvangt u van ons de volgende documenten:

  • Plafondcoördinatie tekeningen
  • Hydraulische tekeningen
  • Verzamelleidingen
  • Detailtekeningen
  • Montagetekeningen

De goedkeuring van deze documenten is het startpunt voor de fysieke uitvoering van het project.

BIM-ready met onze eigen 'Expert Modellen'

Wanneer met een BIM-model in Revit wordt gewerkt worden de werktekeningen voor de klimaatplafonds daar ook in gemaakt. Hierdoor ontstaat een gecoördineerd werkmodel waar alle specifieke elementen van het ontwerp realistisch in worden weergegeven. Solid Air Climate Ceilings heeft daartoe zijn producten in een BIM-bibliotheek opgenomen, waarbij ook de voorzieningen voor installaties van de andere disciplines in kunnen worden weergegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sparingen ten behoeve van verlichting, sprinkler, luidsprekers, etc.

Het grote voordeel van het werken met een BIM model en de family’s die wij hebben gemaakt is dat we hierdoor een hoge mate van kwantificeerbaarheid verkrijgen en een goede link kunnen bewerkstelligen tussen ontwerp, productie en montage. Daarom is werken vanuit een BIM-model de door ons geprefereerde methode.

Wanneer het wenselijk is om ook een Autocad DWG tekening aan de projectbescheiden toe te voegen kunnen wij uiteraard een export vanuit Revit verzorgen.

 

>>> Ga direct naar onze Expert Modellen

Ontwikkeling

In de output specificatie van de opdrachtgever worden vaak eisen gesteld aan de te voorziene ruimten. Het is voor Solid Air Climate Ceilings van groot belang dat aan dergelijke eisen wordt voldaan. Vaak lopen we tegen vraagstukken aan waar wij een maatwerkoplossing voor ontwikkelen. Het ligt dan voor de hand om het te ontwikkelen product grondig te testen. Daarbij kiezen wij ervoor om de prestatie waarborgen door praktijkmetingen.

Ingenieursbureau Peutz

Wij werken daarbij nauw samen met Ingenieursbureau Peutz. Peutz is betrokken om in een zogenaamde klimaatkamer de producten te testen. Door een gevalideerde meetmethode kan in een meetkamer de luchttemperatuur, luchtsnelheid en turbulentie-intensiteit gemeten worden.

Graag nodigen wij u bij ons op locatie uit om samen met het projectteam de oplossing door te spreken, te beoordelen en eventueel te optimaliseren.

Productie

De productie van de klimaatplafondpanelen worden gedaan in onze eigen fabriek in Sappemeer. De werkwijze en het machinepark zijn Lean ingericht, waardoor we in staat zijn om de plafondonderdelen per afdeling of deelproject aan te leveren en niet als geheel project.

De machines worden aangestuurd vanuit ons CAD/CAM-systeem, waarin alle tekeningen en ontwerpen zijn ingevoerd. Met een hypermodern machinepark en gemotiveerde medewerkers worden de panelen conform vastgestelde kwaliteitseisen geproduceerd. De panelen worden met name in Europa, maar ook over de gehele wereld, toegepast in kantoren, winkels, industrie en woningen.

Solid Air staat voor kwaliteit. Onze klanten zullen dat bevestigen, maar we maken het graag voor u inzichtelijk middels onze ISO:9001 certificering.

 

Montage

Wij zijn als bedrijf VCA gecertificeerd en vanzelfsprekend zijn ook onze monteurs in het bezit van een VCA certificaat. Solid Air Climate Ceilings levert en monteert haar plafonds conform de bouwkundige specificatie: NEN-EN 13964 / DIN EN 13964 en voldoet aan de TAIM richtlijnen.

Afpersen

Het klimaatplafond wordt na montage op 6 - 10 bar luchtdruk afgeperst,afhankelijk van de toegepaste regelcomponenten, (afsluiters e.d.), een en ander in overleg met de opdrachtgever. Hiervan worden de resultaten geregistreerd. Nadat onze projectleider hiervoor goedkeuring heeft gegeven kan de opdrachtgever en / of installateur het systeem vullen met water en ontluchten.

 

 

 

 

Oplevering

De eindcontrole van het klimaatplafond vindt plaats met behulp van een infrarood inspectie. Een infrarood inspectie wordt uitgevoerd om te controleren of het klimaatplafond in al zijn functies goed functioneert.

De thermografische beelden geven een integraal beeld van de werking van het klimaatplafond. Bij infrarood opnames wordt het heersende temperatuurbeeld vertaald in een kleurenbeel: koude temperaturen van lichtblauw tot donkerblauw/zwart, bij tamelijk lage temperaturen; gemiddelde temperaturen van groen tot geel-oranje; hogere temperaturen van rood naar wit. Om de verschillen te kunnen waarnemen is een temperatuurverschil noodzakelijk. Hoe groter het verschil, hoe extremer de kleurverschillen en hoe duidelijker het beeld. Eventuele luchtinsluitingen en aansturingsproblemen kunnen eenvoudig gelokaliseerd én gecorrigeerd worden.

Met deze controle wordt de totale levering gecontroleerd, van de plafondaannemer, maar ook van de installateur. Bij gereed werk wordt de CE-verklaring van overeenstemming voor het betreffende plafondsysteem afgegeven, samen met de afpersrapportage, de gebruiksvoorschriften en de infraroodrapportage.

 

Service

Solid Air Climate Ceilings is uw kennispartner als het gaat om het ontwerpen, het leveren en het installeren van de klimaatplafondsystemen. Graag bieden wij u onze jarenlange ervaring en diensten aan om tot een juiste keuze en het gewenste resultaat te komen. Buiten deze diensten en serviceverlening staan wij voor de volle 100% achter onze producten streven wij naar optimale kwaliteit. Mocht er toch een calamiteit ontstaan aan uw plafond, dan adviseren wij u om direct contact met ons op te nemen op +31 598 36 12 34 of via mail@solid-air-klimaatplafonds.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om u te helpen!

Solid Air Climate Ceilings:

Professioneel partner voor innovatieve en functionele oplossingen!

  • De hoogste standaard voor comfortbeleving in woon- en werkomgevingen
  • Onbegrensde mogelijkheden op het gebied van klimaatplafonds
  • Marktleider in Nederland op het gebied van inductie-units
  • Ontzorgen van A tot Z
Geïnteresseerd in de beste oplossingen voor uw organisatie?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Offerte aanvragen

Na het klikken op de button komt u in uw eigen emailbox waar u uw offerte aanvraag (inclusief bijlagen) direct kunt sturen naar offertes@nijburg.com.

Vraag offerte aan