MVO en Corporate Social Responsibility

Bij de Nijburg Industry Group nemen we niet alleen de verantwoordelijkheid om duurzame ontwikkeling te creëren met onze producten en diensten, die de energie-efficiëntie verbeteren, maar ook door verantwoordelijkheid te nemen voor alle mensen die waar dan ook in onze supply chain betrokken zijn. Continue proberen wij de werkomgeving van onze mensen verder te optimaliseren en de nadruk te leggen op een werkplek die een gezonde afspiegeling geeft van de maatschappij in diversiteit van mensen.

Daarnaast investeren we in onze Research & Development afdeling om voor projecten in de toekomst de meest duurzame oplossingen te kunnen aanbieden. Intern voert ons ‘lean team’ analyses uit om het verbruik op ons productieterrein te verminderen en kijken we naar efficiënte oplossingen die een laag milieueffect hebben. Dat wij ons bewust bezig houden met de maatschappij en hoe wij daarbinnen het beste kunnen ondernemen, rekening houdende met de effecten van de bedrijfsvoering, zien wij terug in onze missie voor de komende jaren:

Nijburg Industry Group wil als totaalleverancier een bijdrage leveren aan een comfortabeler en gezonder binnenklimaat in woon- en werkomgevingen door het produceren en leveren van geavanceerde, energiezuinige en duurzame oplossingen.

Alle acties en doelstellingen van ons voor de komende jaren zijn gericht op het kunnen blijven bedienen van onze klanten, heb hebben van tevreden medewerkers, het groeien van de organisatie en het constant innoveren van onze producten en processen zonder daarbij de maatschappij uit het oog te verliezen.

Veiligheid voorop

Wij zien onze mensen als ons grootste kapitaal. Van hoog tot laag zorgen zij ervoor dat er binnen de organisatie geld verdiend wordt en dat we onze doelstellingen kunnen nastreven. Wij willen daarom een zo veilig en gezond mogelijke werkplek voor hun creëren. Dat we daarom VCA-gecertificeerd zijn is vanzelfsprekend.

Een beter milieu begint bij jezelf

Bij de ontwikkeling van onze hoogwaardige producten streven we ernaar om het milieu zo min mogelijk te belasten. “Een beter milieu begint bij jezelf” hebben wij daarom ter harte genomen. In 2015 is de organisatie grotendeels gecentraliseerd naar een nieuw eigen hoofdkantoor in Westerbroek, welke volledig energie neutraal is aangelegd. De verscheidenheid van verschillende afdelingen in één gebouw heeft onze efficiënt verhoogd en een gunstig effect op ons wagenpark. Overigens is de organisatie anno 2017 overgestapt op een nieuwe externe transporteur met als doel niet alleen het transport verder te verbeteren maar ook om zoveel mogelijk orders te clusteren en efficiënte rijroutes te ontwikkelen wat een gunstig effect zal hebben op de CO2 uitstoot. In 2018 heeft ons productieterrein een transformatie ondergaan en zal het dak van de fabriek in 2019 voorzien worden van zonnepanelen om de gehele organisatie zelfvoorzienend te maken door middel zelf opgewekte groene stroom.

Maatschappelijk betrokken

Nijburg Industry Group is maatschappelijk betrokken door samen te werken met verschillende scholen in de omgeving. Als erkend leerbedrijf delen wij praktijkkennis en ervaring met studenten door middel van stages en werkplekken. Hiermee hopen wij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons vak en de overdracht van kennis. Daarnaast is onze doelstelling dat minstens 5% van al onze werknemers bestaat uit ‘social return’. Zo proberen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk te helpen.

Van het mooie frisse Groningen tot in het warme Afrika

Op lokaal, nationaal en internationaal niveau draagt Nijburg Industry Group graag een steentje bij. Zo zijn wij al jaren trouwe sponsor van de lokale hockeyvereniging en worden er met terugkerende frequentie hardloopevenementen georganiseerd in de gehele regio. Over de grens zet Nijburg Industry Group zich al jaren in voor de Florentine Foundation in Tanzania. Deze non-profit organisatie heeft als doel een bijdrage te leveren aan de medische en educatieve ontwikkeling van kinderen en ouders in verschillende Afrikaanse ontwikkelingslanden (www.florentinafoundation.org). Naast een financiële bijdrage zijn er meerdere jaren mensen van de Nijburg Industry Group actief betrokken geweest in een jaarlijks bouwproject in Tanzania.

Geïnteresseerd in de beste oplossingen voor uw organisatie?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Offerte aanvragen

Na het klikken op de button komt u in uw eigen emailbox waar u uw offerte aanvraag (inclusief bijlagen) direct kunt sturen naar offertes@nijburg.com.

Vraag offerte aan